Nieuwe Schrijfsels - Nieuwsbrief

Nr 1 - mei 2003

Nieuws

Column

Links

 

 

 

Nieuws

Zilveren Award Alexkeuring

 • Op vijf mei won mijn website een SILVER AWARD van LookAwards.com.

  BEHAALDE PUNTEN:

  1. Eerste indruk, professionaliteit : 36/50
  2. Inhoud, grafische vormgeving : 23/30
  3. Meta Tags : 20/20

  "Uw site is niet alleen van een goede kwaliteit maar tevens overzichtelijk uitgevoerd."

 • Op 6 mei won ik er nóg een zilveren Award! Deze keer van AlexWebkeuring. Lees het rapport!

  Ik ben maar een amateur-webmastertje, dus hier ben ik wel trots op.

 • Op 3 mei plaatste ik een nieuwe teller op de homepage. Eerder stond NedStad er al op. In totaal zijn er sinds het begin ongeveer ..... bezoekers geteld. Was jij daar al bij?

 

 • Help mee om mijn site in de top vijftig te houden. Klik op de stemknop op de homepage.

 

Schrijfwijzer-druk 4-J. Renkema

Het geheim van de schrijver-Renate Dorrestein

Over leven en schrijven-Stephen King

Help ! De pers belt !-Simons, S.

Hokwerda's kind-Oek de Jong

MUZIEK: Talking To Strangers-Shemekia Copeland

MUZIEK: Wicked-Shemekia Copeland

MUZIEK: Heard in the Scene-Heleen van den Hombergh

Column

Een plaatsje op de vrijmarkt

Alles had ik op dinsdagavond 29 april klaargezet. De oude boeken, de spulletjes van zolder, drie grote boodschappentassen vol. Twee rieten matjes, een groot stuk plastic en vele, vele prijskaartjes. Zelfs het klapstoeltje stond klaar, samen met de grote paraplu. Tot in de puntjes had ik het voorbereid. Eindelijk zou ik eens mijn overtollige spullen aan de man brengen, op de kleine vrijmarkt in mijn wijk. Ik kom eigenlijk nooit op rommelmarkten of aanverwante evenementen. Ik ben namelijk geen ster in opruimen. Maar onlangs las ik het boek 'Dejunking Your Home', een uitgave van de BBC en als ik eenmaal besloten heb dat iets weg mag, dan moet het ook maar gebeuren. Het weggooien van goede spullen is mij vreemd. Liever heb ik dat iemand anders er nog plezier van kan hebben. En als ik er zelf ook nog een beetje plezier van kan hebben in de vorm van klinkende munt (een paar euro), dan is het helemaal mooi. Dus het plan gemaakt, met de checklist van het BBC-boek in de hand en de spullen de vorige avond allemaal klaargezet. Ik was er mentaal helemaal klaar voor. Laat koninginnedag maar komen.

"Je moet er wel vroeg bij zijn, anders is er geen plaats meer", hadden kenners mij verteld.
Ik had die week vakantie en had het af en toe nogal laat gemaakt, maar voor de vrijmarkt kwam ik eruit, dat stond vast. Ik zette mijn wekker op zeven uur.

De volgende ochtend ging het ding zeker vier, vijf keer met een oorverdovend lawaai af (je kent ze wel, die wekkerradio's die je ook op 'buzzer' kunt instellen). Zoals gezegd, ik had vakantie die week. Daardoor was mijn biologische klok geruisloos verzet naar 'vakantietijd'. Dat gaat een stuk gemakkelijker dan weer terugzetten naar 'werktijd', zo bleek. Wekker of geen wekker, mijn lichaam bepaalde gewoon op eigen kracht dat het nog geen tijd was om wakker te worden. Helemaal onbewust moet ik de wekker vijf keer hebben uitgemept, waarna hij de moed moet hebben opgegeven en niet langer heeft willen aandringen.

Om elf uur vond mijn lichaam het eindelijk welletjes, voornamelijk omdat het trek had in koffie en eigenlijk ook wel een plas wou doen. Ik slofte naar beneden en zette koffie. Daar stonden ze, die drie hoopvolle boodschappentassen, de klapstoel en de paraplu. Geduldig hadden ze gewacht, in de volle overtuiging dat ik mijn goede voornemen deze keer echt ten uitvoer zou brengen. Wat een teleurstelling. Ik ging even op de klapstoel zitten terwijl de koffie doorliep, en keek naar buiten. Een sombere dag. Helemaal geen weer om op een vrijmarkt te gaan zitten. Nee, het was maar beter zo.

Na de koffie ruimde ik alles op, de boeken weer in de kast, de spullen, de rieten matjes en het plastic terug naar zolder. De prijskaartjes gooide ik weg. Volgend jaar maar weer proberen.

©Yorien van den Hombergh
6 mei 2003

qoop.nl - anders kopen en verkopen

Links