Nieuwe Schrijfsels - Nieuwsbrief

Nr 13- september 2004

Nieuws

 

 

 

Nieuwe verhalen!

Eindelijk, na een lange stilte, weer twee nieuwe verhalen op de website.

Eentje kennen enkelen van jullie al, omdat die als bonusverhaal is opgenomen in het Eboek Verhalen 2003.

Hij heeft echter nog niet eerder op de website gestaan. Nu dan eindelijk:

Warme broodjes
http://www.yorienvandenhombergh.nl/verhalen/warmebroodjes.html

Op vrijdag 13 augustus 2004 schreef ik het verhaal met de toepasselijke titel (vooral in deze DERTIENDE nieuwsbrief):

De dertiende
http://www.yorienvandenhombergh.nl/verhalen/dertiende.html

De pagina met kleine observaties is weer aangevuld:

Oogarts
Zeeprol
Schaapachtig

http://www.yorienvandenhombergh.nl/stukjes/observaties.html

 

Ander nieuws

Deze maand zijn er weer wat titels bijgekomen op de 'gelezen-pagina'.
http://www.yorienvandenhombergh.nl/mezelf/gelezen.html

Een Schaaknovelle-Gerrit Krol
Aanvallend spel-Thomas Rosenboom On Becoming a Novelist-John Gardner

Waar publiceer ik mijn verhalen? Je vind een lijst via de volgende link:
http://www.yorienvandenhombergh.nl/mezelf/publicaties.html

Op 30 augustus 2004 stierf mijn moeder op 82-jarige leeftijd. Op mijn website vind je voor haar een klein In Memoriam.

Ans van den Hombergh-van Bavel

http://www.yorienvandenhombergh.nl/specials/inmemoriam.html

terug naar boven

Weeklog

 

Weer behoorlijk wat aanvullingen op mijn weeklog sinds de vorige keer.

Lees ze allemaal op http://yorien.web-log.nl

En kennen jullie mijn andere schrijflog al? Losse fictieve stukjes die ik in het voorjaar schreef. Wellicht ga ik ze binnenkort weer eens aanvullen.

Lees ze op http://schrijf.web-log.nl

Sinds kort heeft ook mijn zus Heleen een weblog. Dit naar aanleiding van haar nieuwe project RUSH IN THE WOODS ! Op 2 oktober wordt haar nieuwste cd gelanceerd.

Lees er meer over op http://rushinthewoods.web-log.nl

 

terug naar boven

 

Contact

Wil je iets aan me kwijt? Gebruik het contactformulier!

terug naar boven

Gerrit Krol
Rondo veneziano
Gerrit Krol

Grijze zielen<br>Claudel, P.
Grijze zielen
Claudel, P.

De lijst Mallebrootje<br>Remco Campert
De lijst Mallebrootje
Remco Campert

De broncode<br>E. Smit
De broncode
E. Smit

 

Dit jaar nog te bestellen:

EBOEK VERHALEN 2003

Yoriens eBoek!
door Yorien van den Hombergh

Column

Winkelen

"Meer Nederlanders kopen via internet", kopte Webwereld begin deze maand. Hè hè, eindelijk. Wat hebben die zure Nederlanders lang de kat uit de boom gekeken! Indianenverhalen over fraude met creditcardnummers, broodje-aap vertelsels over oplichters, de hollander greep elk excuus aan om vooral traditioneel te blijven winkelen. Alsof je daar niet kunt worden opgelicht. Alsof je daar geen risico loopt wanneer je je creditcard in handen van de ober in een restaurant geeft en hij loopt ermee naar achteren. Blijkbaar hebben Nederlanders daar grenzeloos vertrouwen in. Internet is modern. Internet is eng. Angsthazen.

Maar eindelijk begint het door te dringen: "Van de Nederlandse internetters heeft het afgelopen jaar 86 procent via het web diensten of goederen gekocht. Dit blijkt uit het eScape-onderzoek van InSites Consulting. In vergelijking met het voorafgaande jaar houdt dit een 'sterke stijging' van 30 procent in, zo concluderen de onderzoekers. Boeken zijn hierbij het meest populair: 15 procent van het totaal aantal transacties," aldus Webwereld.

Zelf koop ik mijn boeken alweer zo'n acht jaar via internet. Eerst alleen via Amazon, omdat de Nederlandse boekhandels natuurlijk hopeloos achterliepen. Een enkeling was modern en opende zowaar een heuse website. Leuk hoor, zo'n fraai geïllustreerd boekenlijstje in je browser, met uitsluitend een verwijzing naar de Guldenstraat in Groningen of de Markt in Den Haag. Je verwacht toch niet dat ik bij het vinden van een boek op internet direct mijn jas aan doe, op de fiets spring en naar de boekhandel fiets? Of dat ik ga bellen? Vooral niet 's avonds laat!
Vrouwen houden van winkelen, beweert men. Gezellig een middagje winkelen voor de dames is steevast een onderdeel voor gasten. Mij zou je daar geen plezier meer mee doen, of het moest al in een internetcafé zijn. Vroeger moest ik er nog de straat voor op. Om elke schouder een zware tas, blaren in de schoenen, slenteren door de Herestraat en winkel in, winkel uit, wachten in de rij voor de paskamers, kleren passen met het zweet op het voorhoofd, een keuze maken, steeds je haar weer in model brengen, je warme jas weer aan, je ergeren aan de muzak, wachten in de rij voor de kassa en je ondertussen voornemen om nu toch echt af te vallen. Vervolgens te zwaar beladen weer de regen in. Of met een veel te hoge stapel boeken in de boekhandel, alweer dat zweet op je voorhoofd en pijn in je rug en snakken naar een bakje koffie Wie wil dat nog?

Sinds ik 's avonds gewoon met koffie, sigaretten, warme sokken en een zelfgekozen muziekje virtueel kan winkelen, krijg je mij met geen stok de deur meer uit. Laat mij maar klikken met de muis, ik typ mijn (inmiddels uit mijn hoofd geleerde) creditcardnummer moeiteloos in, om daarna nog even mijn mail te lezen en mijn homepage bij te werken. Een paar dagen later ligt het boek op je mat. Ideaal. Dat had Amazon al vroeg in de gaten. Inmiddels doet Nederland ook al een paar jaar mee, met Bol.com en de Noord Nederlandsche Boekhandel. En de Wehkamp natuurlijk! Straks kunnen we ook nog gewoon pinnen via internet, da's nog gemakkelijker. Het werd tijd dat de Nederlandse consument het in de gaten kreeg. .

Ik ben een internetkoper van het eerste uur. Als ik zou uitrekenen hoeveel ik in die acht jaar heb uitgegeven aan internetaankopen, zou u steil achterover vallen. Ik zelf trouwens ook. Nederland zou trots op mij moeten zijn. Nederland gaat digitaal, roept Postbus 51. Waarom heb ik eigenlijk nog geen medaille gekregen? Zie hier een slimme bijdetijdse consument, een voorbeeld voor de rest van Nederland. Of zou ik gewoon lui zijn?©Yorien van den Hombergh
2004

 

REAGEER !

terug naar boven

 

Noord Nederlandsche Boekhandel