Nieuwe Schrijfsels - Nieuwsbrief

Nr 9 - feb 2004

Nieuws

Eboek Verhalen 2003

 

 

 

Uitgever geïnteresseerd in mijn Eboek !

Een uitgever van elektronische boeken, New-E-Publishing BV heeft vrij snel na het verschijnen van mijn Eboek Verhalen 2003 zijn interesse getoond. Ik heb inmiddels een contract ondertekend; mijn eboek is vanaf eind deze week verkrijgbaar via de site van deze uitgever: www.eboek.nl en natuurlijk ook nog altijd op mijn eigen website. De prijs is definitief vastgesteld op 3,95.
Het leuke is dat je bij de uitgever bij wijze van voorproefje mijn verhaal God van de Bergen gratis kunt downloaden.
Heb je nog niet besteld? Het Eboek is ook nog altijd hier rechtstreeks via de website te bestellen, hoor.

Website opgeschoond

Zoals al aangekondigd, heb ik een aantal verhalen van de website gehaald om plaats te maken voor nieuwe. De volgende verhalen zijn definitief in het archief verdwenen:

Kosmos
Geluid
Loom
Nattigheid
Stomme film
Struisvogelgeneratie
Fré

Deze verhalen zijn wel allemaal opgenomen in Eboek Verhalen 2003.

Maar er is ook een:

Nieuw verhaal

Een weekend op Terschelling half januari leverde een nieuw verhaal op met de titel:

Naar Beneden

terug naar boven

Roman-in-wording

In april 2001 begon ik op Terschelling met mijn roman. Zo zie je maar weer hoeveel inspiratie zo'n waddeneiland kan geven! Daarna trok ik me nog acht keer een hele week lang terug in stilte met een laptop. Dat deed ik vorige week ook weer. Het resultaat is, dat mijn roman-in-wording nu eindelijk 'geworden' is!
Ik laat het manuscript nu voor het eerst aan twee andere mensen lezen. Dat is ontzettend spannend! Als die lezers het wat vinden, ga ik op zoek naar een uitgeverij. Want eboeken zijn leuk, maar mijn roman moet natuurlijk gewoon van ouderwets papier worden, zodat je hem straks zichtbaar in je kast kunt zetten als ik bij je op visite kom :-)
Maar ik zie er erg tegenop om te leuren bij uitgevers, dus dat stel ik het liefst nog even uit.
Waar de roman over gaat? Dat hoor je een andere keer.

terug naar boven

Weeklog

Het lukt me niet elke week om mijn weeklog bij te werken, maar in januari zijn er toch weer een paar bij gekomen, zoals:
Elvis in 1968 (11 januari 2004)

Statistics

Op 6 januari beleefde mijn website een topdag. Er kwamen meer dan vijftig bezoekers op de site. Dat kwam ook omdat ik een beetje reclame heb gemaakt voor mijn eboek. Zo had ik op 10 januari het genoegen bezoeker nummer 2000 te begroeten! En nog geen twee weken later meldde nummer 2100 zich alweer.

In de maand januari telde de site maar liefst 369 bezoekjes. In totaal werd de site 2147 keer bezocht.

Wil je iets aan me kwijt? Gebruik het contactformulier!

 

terug naar boven

Schrijfwijzer / druk 4 - J. Renkema

Over leven en schrijven-Stephen King

Help ! De pers belt !-Simons, S.

Schrijven voor kinderen-W. Daniels

Schrijven voor het Web-Geert Poort

Journalistiek schrijven voor krant en vakblad-Henk Donkers

Hoe schrijf ik mijn levensverhaal-R. Crispijn

Hoe schrijf je talent?-Nellie Vermaat

Het geheim van de schrijver-Renate Dorrestein

Schrijf het van je af !- Price, A.

Schrijven met effect-MariŽt Hermans

 

 
 

Column

Effe schrikkelen

Dit jaar gaan we het eindelijk weer eens beleven. Het is al weer acht jaar geleden dat het voor het laatst gebeurde. In 2000 moesten we immers opeens een beurt overslaan. Dat is niemand opgevallen, natuurlijk. Want zo'n schrikkeldagje eens in de vierhonderd jaar missen, ach, dat is net zoiets als een uurtje erbij als het weer wintertijd wordt.

Nee, dan in 1582. Het kalenderjaar was helemaal uit de pas gaan lopen, had de kerk gemerkt. Pasen schoof veel te ver op. Om de lente weer precies op 21 maart te laten vallen moesten er ergens elf dagen geschrapt worden. Dat gebeurde toen meteen maar in één klap in oktober. De mensen die op 4 oktober 's avonds gingen slapen werden de volgende ochtend op 15 oktober wakker. Zo wou Paus Gregorius XIII het hebben. Maar daar was natuurlijk niet iedereen het mee eens. Groningen bijvoorbeeld, die lapte die hele kalender aan zijn laars.
'De paus kan ons nog meer vertellen,' zeiden ze tegen elkaar.
'Nait soezen. Gewoon doorgaan met waar we mee bezig zijn.'
Groningers ten voeten uit. Toen Bommen Berend (de bisschop van Munster) in 1672 de stad belegerde, stuurde hij een brief, gedateerd 28 augustus, met het bevel tot overgave. Maar voor Groningen had ie toch echt vroeger moeten opstaan. Want die had op 17 augustus al laten weten overgave definitief te weigeren. Kijk, dat is nog eens vooruitzien.

Helaas is die tijd voorbij. Groningen loopt nu weer helemaal in de pas. Ook Groningen sloeg in 2000 een schrikkeldag over. Ten minste, dat dacht ik altijd. Tot vorige week, toen ik mijn auto naar de garage bracht voor de keuring. Ik legde mijn kentekenbewijs achteloos op de toonbank en opeens viel mijn oog op de datum van eerste afgifte. 29 februari 2000 stond er. Gelukkig. De Groningers hebben hun rebelse streken nog altijd niet verloren!

Schrikkelauto

©Yorien van den Hombergh
1 februari 2004

 

REAGEER !

terug naar boven