Bio

Yorien van den Hombergh

Yorien van den Hombergh
Bolsward, 1959

Geboren in Friesland, maar dat feit ontken ik liever, omdat ik vanaf mijn zesde jaar in Haren en Groningen heb gewoond.

Ik schreef jarenlang persberichten, journalistieke artikelen, nota's, beleidsplannen, beoordelingsrapporten en meer van dat saais, maar dat had (als het goed was) helemaal niets met fictie te maken. Die wereld van voorlichting, communicatie, marketing en leidinggeven bij zorg, politie en overheid liet ik in 2004 definitief achter me.

Tegenwoordig geef ik cursussen en trainingen in de Nederlandse taal (www.sayitindutch.com), run ik online winkels (www.writersplaza.nl). En ik heb wel eens websites voor organisaties en bedrijven gemaakt, zoals bijvoorbeeld de website van mijn beroemde zus.

Ik sta bekend om mijn meedogenloze doch opbouwende feedback op geschreven teksten van anderen :-) En verder kent iedereen mij vooral als een overtuigd kettingroker.

In 2001 begon ik zelf verhalen te publiceren, waarvan er enkele in 2003 werden gebundeld en uitgegeven bij New E-Publishers (nog steeds te koop bij ebook.nl of Selexyz Downloads). Ook is een aantal verhalen van mij te vinden op mijn eigen website (Yoriens Schrijfpagina).

Vrij Nederland publiceerde een verhaal (2003) en ook in het boek Ware verhalen (De Geus, 2005) is een verhaal van mij te vinden. Ik schrijf tevens romans.

Zo voor en na las ik een nieuw verhaal voor tijdens Proza Proeven in het Usva Theater.

Ik leer bij wijze van hobby de Nieuwgriekse taal maar ik ben bang dat het altijd een hobby zal blijven ..

(gesponsorde berichten)

Yorien van den Hombergh © 2007/2009