Veilig

Corsica-H. Muhl
Om op Schiphol te kunnen overnachten in het hotel, moet je door de douane, of liever gezegd de 'security', want binnen de EU doen ze niet meer aan douane. We moesten ons paspoort en onze hotelreservering laten zien en vertellen waar de reis naar toe ging. Eigenlijk hadden we Abu Dabi of Kaboel moeten zeggen, maar braaf als wij zijn, vermelden wij 'Corsica'. Okee, we mogen door. Maar dan komen we bij de controle. Tas erdoor. Maar ook koffers erdoor, want inchecken doen we pas morgen.
"Hebt u soms een harpoen bij u?"
"Eh?"
"Ja, zo'n scherpe punt"
"Oh, de parasolvoet"
"Die mag niet mee. En u hebt een schaar, zie ik, en een Zwitsers zakmes, dat mag allemaal niet mee".
Huib moet al zijn ijzerwaren uit zijn koffer halen (schroevendraaiers ook meteen maar). Ze moeten tot morgenochtend in een kluisje à vier Euro en dan morgen weer allemaal in de koffer, niet in de handbagage, anders begint het gedonder opnieuw.
Sinds onze Talibanvrienden met bestek hebben staan zwaaien op 11 september is de controle verscherpt, terwijl scherpe voorwerpen juist uit den boze zijn. Scherpe opmerkingen worden al helemaal niet meer getolereerd.
Als we uiteindelijk op onze hotelkamer zijn aangekomen, spelen we wat met de bus haarlak die door de security is geglipt: "Nu naar het World Trade Center!"
Of Huibs briefopener, die ook al niet ontdekt is: "Je geld of je leven!"
En het minimesje in Huibs toilettas: "Naar het Witte Huis. Nu!"
De volgende dag alle scherpte in de koffer, de koffer afgeven bij de balie, de handbagage door de röntgenapparatuur. Alles okee. De veiligheidscontrole hebben we gehad. We gaan nog even een uitsmijtertje eten voordat het vliegtuig vertrekt. Bij de uitsmijter krijgen we een heuse vork, zie ik. En een fiks mes. Dat ook nog. Metaal. Keihard en onbreekbaar staal. Onze neiging om dit bestek in onze handbagage te laten glijden, kunnen we maar met moeite bedwingen.

reageer!

Naam:
E-mail:
Reactie op:
Opmerking:

TRAVEL MANAGER 3.0 TRAVEL MANAGER 3.0

With TRAVEL MANAGER you can easily archive your done and planned journeys