Nieuwe Schrijfsels - Nieuwsbrief

Nr 11 - apr 2004

Nieuws

 

 

 

Nieuwe stukken

Eind maart heb ik weer een nieuw verhaal geschreven. Het heet Ingelopen en staat inmiddels op de website. Je kunt hem direct lezen via deze link:
http://www.yorienvandenhombergh.nl/verhalen/ingelopen.html

Het schrijflog is inmiddels flink aangevuld. De meest actuele versie lees je rechtstreeks op http://schrijf.web-log.nl maar op mijn eigen website zijn de schrijflogs ook te vinden onder de knop 'miniatuurtjes'.
Het zijn kleine fictieve stukjes, die miniatuurtjes, vaak geïnspireerd op een woord of een fotootje op een website. Vergelijkbaar met schetsen van een schilder.

terug naar boven

Roman op de post

Het manuscript van 'de roman' staat klaar voor verzending naar een uitgever. Dat gaat binnenkort ook echt gebeuren. Daarna begint het Grote Wachten, want een uitgever neemt meestal een paar maanden de tijd voordat hij een afwijzing stuurt! En dan op naar de volgende uitgever, en zo verder, net zo lang totdat ik een uitgever gevonden heb die hem ziet zitten!
Dat gaat allemaal een hele poos duren, dus ondertussen ben ik gewoon een nieuwe roman in de steigers aan het zetten. Binnenkort sluit ik mezelf weer een week in eenzaamheid op met mijn laptop en mijn ideeën om er een begin mee te maken. Ik verheug me er nu al op!

terug naar boven

Weeklog

Weer een hoop aanvullingen op mijn weeklog. Ga ze gewoon allemaal lezen op http://yorien.web-log.nl !

terug naar boven

 

Over het schrijven

Ernest Hemingway wordt gezien als een toonaangevend schrijver van de 20e eeuw. Hij weet dus wel wat hij zegt als hij het over schrijven heeft. In het boek 'Hemingway on writing' zegt hij (vrij vertaald):
"Stop altijd op het moment als het lekker gaat en pieker er niet over totdat je de volgende dag de draad weer oppakt. Op die manier zal je onderbewuste continu doorwerken. Dat is goed. Maar zodra je er bewust over gaat zitten nadenken of piekeren, dan maak je het kapot en je hersens zullen al uitgeput zijn voordat je überhaupt begonnen bent. Als je aan het schrijven bent en je loopt vast, dan moet je juist doorgaan. Het is zinloos om dat moeilijke moment tot de volgende dag uit te stellen. Je moet het overwinnen als je er midden in zit. Dat moet je leren als je een roman schrijft."

American Authors of the 20th Century - Ernest Hemingway

terug naar boven


Statistics

In maart mocht de website zich verheugen in 232 bezoekjes. Op 4 maart begroetten we de 2400e hit. Op 18 maart alweer nummer 2500 en de 2600ste bezoeker kwam op 3 april binnenwaaien.


Volgende week bestaat mijn website een jaar ! Wat vliegt de tijd. Als jullie nou allemaal nog even deze week een bezoek brengen aan http://www.yorienvandenhombergh.nl
dan haal ik misschien de
3000
nog in het eerste jaar.
Ja, ik heb nu eenmaal iets met ronde getallen.


Contact

Wil je iets aan me kwijt? Gebruik het contactformulier!

terug naar boven

Hemingway for Beginners-Errol Selkirk

Over de rivier en onder de bomen-Ernest Hemingway

Hemingway-Jeffrey Meyers

Amerikaan in Parijs - Ernest Hemingway

Journalistiek schrijven voor krant en vakblad  - Henk Donkers

De schrijver<br>T. Ben Jelloun

Hemingway-Kenneth Schuyler Lynn

Hemingway in Cuba-Hemingway

By-Line-Ernest Hemingway

The Short Stories<br>Ernest Hemingway

Hemingway's Chair-Michael Palin

The Hemingway Cookbook - Craig Boreth

The Hemingway Women-Bernice Kert

Michael Palin's Hemingway Adventure-Michael Palin

Walks in Hemingway's Paris-Noel Riley Fitch

Yoriens eBoek!

bestel nu

EBOEK VERHALEN 2003

door Yorien van den Hombergh
Yoriens eBoek!

Column

Voorverwarmde sokken

Er gaat niets boven twee voorverwarmde sokken. Hoewel de lente al weer in zicht komt, kan het 's avonds nog gemeen koud zijn. Ik haat kou. Ik heb vrijwel altijd koude handen, voeten en een koude neus. Ze zeggen dat het iets met de doorstroming van je bloed te maken heeft. Dat zal wel zo zijn. Maar daarmee heb je het probleem nog niet verholpen.

Een koude neus is eigenlijk het ergste, want daar is zo verrekte weinig tegen te doen. Koude handen kun je nog flink tegen elkaar wrijven. Of ze een poosje tussen je knieën klemmen. Wassen met heet water. Je hete adem erin blazen. Koude voeten zijn al een stuk moeilijker te bestrijden. Ze vormen al gauw de schrik van elke warmbloedige echtgenoot, omdat koude voeten eigenlijk alleen in het echtelijk bed te bestrijden zijn. Maar een koude neus? Ongeneeslijk. Tenminste, dat dacht ik altijd. Maar zal ik je eens wat zeggen? Ook een koude neus is te verhelpen. Hoe? Met twee voorverwarmde sokken. Daarom gaat er ook niets boven twee voorverwarmde sokken.

Leg twee geitenwollen sokken een poosje op de verwarming. Als ze goed op temperatuur zijn, steek je in elke sok een hand. Vervolgens ga je aan tafel zitten, met je in sokken gehulde handen onder je kin. De tenen van de sokken laat je bij elkaar komen rondom je neus. Zo een poosje blijven zitten. Diep ademhalen. Vijf minuten moet genoeg zijn. Het verdient wel aanbeveling om voor deze toepassing uitsluitend schoongewassen sokken te gebruiken en een extra paar sokken klaar te leggen voor als je koude voeten krijgt.


©Yorien van den Hombergh
2 april 2004

 

REAGEER !

terug naar boven

 

Warm and Yummy

bol.com is 5 jaar! Vier het mee met geweldige kortingen!