Nieuwe Schrijfsels - Nieuwsbrief

Nr 6 - nov 2003

Nieuws

Column

Beluisterd

 

 

Nieuws

 

Vernieuwde website:

 • De navigatiestructuur is gewijzigd. Het is nu een stuk gemakkelijker om je weg te vinden op de site. Het gaat ook sneller, dankzij de framestructuur!
  Het aardige is dat je nu direct na lezing van een verhaal kunt reageren. Onder elk verhaal vind je namelijk een reactieformulier en eventueel ook al reacties van anderen. Laat me horen wat je ervan vond, ook als dat negatief is. Ik kan er toch van leren?

 • Twee nieuwe verhalen:

  God van de bergen
  Geïnspireerd door Isabel Allende

  Struisvogelgeneratie
  Een observatie van deze tijd


 • Weeklog:
  Ik ben een weblog gestart op 19 oktober. Het wordt als het enigszins kan, wekelijks bijgewerkt.
  Maar garanties geef ik niet!

 • Nieuwe kleine observatie: temperatuur

 • Mijn website heeft op 25 oktober een GOLDEN AWARD
 • gewonnen ! Op 28 oktober kwam daar nog eens de Art Space 2000 Award bij. De verbeteroperatie aan de site heeft dus gewerkt!

 • Er kwamen al diverse reacties op het verhaal God van de bergen.
  Ook al reacties op het verhaalStruisvogelgeneratie

 • Op de links-pagina is nu rechtstreeks te zien welke recente titels er op de site van ColumnX staan!

Op 29 oktober kwam bezoeker nummer 1400 op de site.

In de maand oktober telde de site 332 bezoekjes. In totaal kent de website nu 1422 bezoekers sinds het begin in april van dit jaar.

Wil je iets aan me kwijt? Gebruik het contactformulier!

 

terug naar boven

Beluisterd in oktober:

The Last Broadcast-Doves
The Last Broadcast
Doves

Seal IV - Seal
Seal IV
Seal


The Last Broadcast-Doves

Human Conditions-Richard Ashcroft

MUZIEK: Heard in the Scene-Heleen van den Hombergh

Column

Muizenissen

Ik was net lekker aan het surfen op internet, toen de muis er de brui aan gaf. De cursor versteende op het scherm. Ik schudde de muis door elkaar, gaf hem een bemoedigend schouderklopje, een aai, een tik, en ik zou hem zelfs een stukje kaas te eten hebben gegeven als ik geweten had waar zijn snuit zat, maar het maakte allemaal niet uit. Hij gaf geen sjoege.
Hij is van het draadloze soort, hij stuurt zijn signalen op mysterieuze wijze door de lucht naar een klein ontvangststationnetje. Dat ontvangststationnetje is dan weer met de ene stekker aan de pc verbonden en met de andere stekker aan het lichtnet, omdat hij voor al dat ontvangen en verzenden van die signalen extra stroom nodig heeft. En de muis zelf loopt dus op batterijen. Twee stuks maar liefst.
Handig, zo'n ding. Geen gedoe met snoertjes, mevrouw. Oké, doet u mij dan maar zo'n draadloos gevalletje.
Als ik goed geteld heb, lopen er nu twéé extra snoertjes over mijn bureau. En ik moet nu alweer op zoek naar twee nieuwe batterijen. De ouderwetse muis kreeg zijn voeding tenminste gewoon rechtstreeks van de pc. Wat een gedoe, zeg.
Ik las laatst in een computerblad dat er nu ook radiografisch bestuurbare muizen te krijgen zijn. Daar heb je dan natuurlijk wel weer een speciale afstandsbediening voor nodig. Vanuit je luie stoel kun je je muis als een modelvliegtuigje aansturen en hem daar krijgen waar je hem hebben wilt. Dat moet toch geweldig zijn. Het grote voordeel is dat je de muis niet meer in je hand hoeft te nemen, waarmee je het risico op RSI voorkomt. En hij wordt bovendien niet vies. Het nadeel is dat deze techniek wel meer energie kost. De afstandsbediening vraagt immers om batterijen, de muis zelf ook. En het ontvangststationnetje moet in het stopcontact worden ingeplugd. Dat kost niet alleen veel energie, maar is ook nog eens belastend voor het milieu.
En dat terwijl de oplossing toch zo voor de hand ligt. Kijk maar eens goed naar de muis en hoe hij beweegt. Er zit bij die van mij zelfs een wieltje op. Hij heeft iets van een dynamo, zoals op de fiets. Als we nou al die beweginkjes van de muis weer weten om te zetten in energie, dan zijn we er toch? Misschien moeten we van de muis gewoon een knijpkat maken. Een goede oefening voor RSI-patienten, en een enorme besparing op batterijen bovendien. Dat daar nou nog niemand op gekomen is!

İYorien van den Hombergh
26 oktober 2003

REAGEER !

terug naar boven

Omgaan met RSI-Kersten, C.

Bedtijd voor Muis-Lucy Cousins

Draadloos netwerken voor Dummies-Bruce